Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken

Door het vergelijken van de premies van de diverse zorgverzekeraars kunt u besparen op de kosten. Voor iedereen in Nederland is er de verplichting elk jaar opnieuw een zorgverzekering af te sluiten of te verlengen.

Nadat rond 15 november de premies van de zorgverzekeraars bekend zijn gemaakt is er de mogelijkheid over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. U hebt hiervoor vanaf 15 november de tijd tot en met 31 december van datzelfde jaar. Als u zich uiterlijk vóór 1 januari hebt aangemeld bij een andere zorgverzekeraar wordt de opzegging van uw huidige zorgverzekering automatisch geregeld. Doet u niets dan wordt uw huidige verzekering automatisch verlengd.

Tussentijds overstappen naar een andere zorgverzekeraar is in principe niet mogelijk. Dit is slechts mogelijk in enkele situaties, onder andere als u 18 jaar wordt, als u gaat scheiden of als u naar Nederland verhuist vanuit het buitenland. Na het invullen van uw persoonlijke wensen hebt u binnen enkele ogenblikken de voor u goedkoopste ziektekostenverzekering gevonden.

Bespaar op de premie van uw zorgverzekering door de verzekeringen eerst te vergelijken!