Aansprakelijkheidsverzekeringen

Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken kan u geld besparen!

Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Op onze site kunt u eenvoudig en snel de voorwaarden en premies van aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken en daarmee kosten besparen. Wettelijk verplicht is het niet om een aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP) af te sluiten, maar wenselijk is het wel. Een ongelukje kan zomaar gebeurd zijn. Voor schade, veroorzaakt door u of een lid van uw gezin, bent u wettelijk aansprakelijk.

Het bedrag aan financiële schade kan behoorlijk oplopen. De door u of een gezinslid financiële schade, toegebracht aan iemand anders of zijn/haar bezittingen, wordt door een aansprakelijkheidsverzekering gedekt. Het is ook mogelijk schade veroorzaakt door een huisdier mee te verzekeren. Het zou voor iedereen aan te raden zijn een aansprakelijkheidsverzekering te hebben, omdat een schadeclaim zo hoog kan zijn dat u deze niet kunt betalen.

 

Verzekeringen vergelijken kan u geld besparen

Doordat de kosten per verzekeraar kunnen verschillen, kunt u geld besparen door de verzekeringen te vergelijken. De premie voor een alleenstaande is wat lager dan de premie voor een gezinspolis. Hoe hoger het dekkingsbedrag is waarvoor u kiest, hoe hoger zal de premie zijn.

 

De dekking 

De dekking bij schade aan derden varieert tussen €1.000.000 en €2.500.000 maximaal. De dekking bij schade kan per verzekeraar verschillen en wordt vermeld in de polisvoorwaarden. De dekking kan bijvoorbeeld ook omvatten schade aan een vakantieverblijf, aan gehuurde spullen of schade ontstaan tijdens het verrichten van een vriendendienst. Bij enkele verzekeringen is dit standaard en bij andere optioneel.

Schade veroorzaakt door opzet of eigen schuld valt niet onder de dekking! Door enkele verzekeraars wordt een eigen risico per schadegeval berekend. Vul uw gegevens en persoonlijke wensen in en binnen enkele ogenblikken wordt u de vergelijking getoond, zodat u kunt kiezen voor de verzekering die geheel aan uw wensen voldoet tegen de laagste premie.

 

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

Voor schades waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent kunt u een aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP) afsluiten. Voor alle schades, door u of een gezinslid, toegebracht aan een ander persoon of zijn/haar eigendommen bent u wettelijk aansprakelijk. U kunt iets van een ander laten vallen en breken. Iemand kan in uw woning struikelen over iets dat u liet slingeren en een arm breken. In dit soort gevallen zal de verzekering de financiële schade vergoeden. En dus niet alleen de schade die u zelf veroorzaakt maar ook die van uw kinderen, logees en huisdieren.

 

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht? 

Een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) is niet verplicht maar het is wel aan te raden. Vooral in een gezin met kinderen en/of eventuele huisdieren is een ongelukje zo gebeurd.

 

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering? 

Schade, waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent, en die onder de dekking valt, wordt door de aansprakelijkheidsverzekering vergoed. De standaard dekking van een aansprakelijkheidsverzekering is hoog, vaak meer dan 1 miljoen euro.

Let op!! Opzettelijk veroorzaakte schade valt nooit onder de dekking.

 

Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken kan u geld besparen!