Autoverzekeringen vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken kan u veel voordeel opleveren

Door naar een andere verzekeraar over te stappen kunt u veel besparen op uw premie. Om de goedkoopste autoverzekering te vinden, die aan uw wensen voldoet, kunt u op onze site de voorwaarden en premies van de verschillende autoverzekeringen vergelijken. Hier vindt u absoluut de, voor u, meest voordelige verzekering. Maar behalve de premie zijn natuurlijk ook de voorwaarden belangrijk. Een hogere premie betekent niet altijd een betere autoverzekering.

Als u al een rechtsbijstandverzekering met verkeersdekking hebt dan hebt u deze niet als extra optie nodig bij de autoverzekering. Ditzelfde geldt voor pechhulp.

De hoogte van de premie hangt af van uw leeftijd, uw woonplaats, het aantal kilometers dat u per jaar rijdt en het aantal schadevrije jaren. U vult op de site de gevraagde gegevens in en of u een WA, WA plus of Allrisk verzekering wilt afsluiten. Onmiddellijk worden u in de vergelijking de goedkoopste verzekeringen getoond, die aan uw persoonlijke wensen voldoen. Vergelijk autoverzekeringen en u kunt u flink besparen op de maandelijkse premie.

 

De WA autoverzekering is wettelijk verplicht voor iedere autobezitter

Iedereen die in het bezit is van een auto is wettelijk aansprakelijk als met die auto schade wordt toegebracht aan derden. Daarom is iedere eigenaar van een auto verplicht een WA verzekering af te sluiten. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid.

Er zijn drie opties voor de autoverzekering WA, WA plus en Allrisk. De WA autoverzekering heeft van deze drie opties de laagste premie. De WA verzekering dekt schade die met uw auto is veroorzaakt aan andere personen en hun bezittingen. Ook als u niet zelf de bestuurder van de auto bent maar iemand anders, en er wordt schade veroorzaakt aan derden, is deze schade gedekt. Schade aan uw eigen auto wordt bij een WA verzekering niet vergoed.

Door de tarieven van de diverse verzekeraars op onze site met elkaar te vergelijken kunt u kiezen voor de laagste premie en zo veel geld besparen.

 

De WA plus autoverzekering of beperkt casco

U kunt natuurlijk ook kiezen voor de WA plus verzekering. Bij de WA plus verzekering wordt schade aan uw eigen auto niet vergoed als de schade is veroorzaakt door uw eigen schuld. Als de schade echter het gevolg is van diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel of botsing met dieren is de schade meestal wel gedekt. Met de WA plus bent u aanzienlijk goedkoper uit als met een allrisk verzekering.

Enkele verzekeraars hebben de dekking voor WA plus/beperkt casco gesplitst in drie, afzonderlijk te verzekeren, onderdelen: diefstal, ruitbreuk + brand en storm + natuur. Er is flinke concurrentie voor wat betreft de premies voor WA plus autoverzekeringen. Vergelijk dus snel de tarieven van de verzekeraars op deze site en bespaar op uw premie.

 

Een allrisk autoverzekering of volledig casco

Als men kiest voor een allrisk autoverzekering is de leeftijd van de auto meestal bepalend. Ook een groot aantal schadevrije jaren, waardoor men veel korting op de premie krijgt, kan een reden zijn om voor een allrisk verzekering te kiezen. De premie voor een allrisk verzekering is hoger dan voor een WA of WA plus verzekering. Bij de allrisk verzekering wordt dan ook niet alleen de schade van de tegenpartij vergoed maar ook de schade aan uw eigen auto, ook al hebt u zelf schuld aan de schade.

De nieuwwaarde, dagwaarde of aanschafwaarde van uw auto wordt door een allrisk verzekering vergoed. Dit is per verzekering verschillend en hangt ook samen met de leeftijd van uw auto. De dekking van deze verzekering omvat meestal omslaan, botsen, van de weg raken, te water raken, overstroming en vandalisme. Meestal kiest men voor een allrisk verzekering als de auto nog niet zo oud is, maar de keuze hiervoor is natuurlijk persoonlijk.

 

Autoverzekering afsluiten en vergelijken kan snel, eenvoudig en onafhankelijk via de vergelijker.