Fietsverzekering

Met een fietsverzekering kunt u onbezorgd van uw fiets genieten.

 

Fietsverzekering

Verplicht is een fietsverzekering niet. Het is echter wel verstandig er een af te sluiten. U zelf of een ander kan snel een beschadiging aan uw fiets veroorzaken en het is dan prettig als de schade verzekerd is. In een drukke stad is de kans op beschadiging nog groter. Ook is er een kans dat u geconfronteerd wordt met diefstal van uw fiets. De premies voor fietsverzekeringen zijn laag en deze wegen dan ook zeker op tegen de kosten die u zou moeten maken voor een reparatie na een beschadiging of de aanschaf van een nieuwe fiets na diefstal. Hieronder ziet u een overzicht van de verschillende soorten fietsverzekeringen.

 

E-bikeverzekering/Elektrische fietsverzekering

Er is een verschil tussen een E-bike en een elektrische fiets. Een elektrische fiets is een fiets met hulpmotor, waarbij het trappen wordt ondersteund. Je moet dus nog wel zelf trappen maar het gaat makkelijker door de ondersteuning van de hulpmotor. Een E-bike is een fiets op stroom. Je hoeft op een E-bike niet zelf te trappen. Verzekeraars maken vaak geen verschil tussen de elektrische fiets en de E-bike.

 

Bakfietsverzekering

Onder kinderdagverblijven en ouders met jonge kinderen is de bakfiets al een tijdje bijzonder populair. Omdat een bakfiets, maar ook de onderdelen daarvan, niet goedkoop zijn is een goede verzekering tegen schade en/of diefstal echt aan te raden.

 

Mountainbikeverzekering

Met een mountainbike wordt vaak gecrost, bijvoorbeeld in het bos op drassige grond of over heuvels. Er zal dan ook af en toe makkelijk een beschadiging optreden aan de fiets. Vaak wordt door verzekeraars ook een in het buitenland (binnen Europa)  veroorzaakte schade aan een mountainbike gedekt, dit omdat deze fietsen door veel mensen ook worden gebruikt in de vakantie.

 

Racefietsverzekering

Racefietsen zie je de laatste tijd ook steeds meer. Het materiaal van de moderne racefiets wordt steeds dunner en lichter. Het ziet er prachtig uit maar de racefiets is daardoor gevoeliger voor beschadiging en diefstal. Ook voor de racefiets is een goede fietsverzekering verstandig.

 

Een fietsverzekering kan u veel ellende besparen.

Hier vindt u beslist de fietsverzekering die bij u past.

Centraal Beheer Fietsverzekering
hema-fietsverzekering
Unive fietsverzekering