Opstalverzekeringen vergelijken

Opstalverzekeringen vergelijken

Opstalverzekeringen vergelijken kan veel geld besparen

Als u eigenaar bent van een woning kunt u daarvoor een opstalverzekering afsluiten. Een opstalverzekering dekt de schade aan uw pand in geval van brand, storm, blikseminslag en waterschade. De voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen. Deze kunt u vinden in de polisvoorwaarden van de opstalverzekering en kunt u opvragen bij de verzekeraar.

In het geval van een koopappartement wordt de opstalverzekering, in de meeste gevallen, voor het gehele gebouw, door de Vereniging van Eigenaren geregeld. Hebt u een luxe keuken laten plaatsen dan is deze in dit geval meestal niet meeverzekerd, deze kunt u dan extra meeverzekeren met uw inboedelverzekering.

Het is wel verstandig een opstalverzekering voor de eigen woning af te sluiten, om bij schade aan uw pand deze te kunnen claimen bij uw verzekeringsmaatschappij.Door hypotheekverstrekkers wordt, bij het afsluiten van een hypotheek voor de woning, een opstalverzekering meestal verplicht gesteld.

Omdat de premies van de diverse verzekeraars nogal kunnen verschillen is het zeker aan te raden de premies te vergelijken. U kunt hier veel voordeel mee behalen door een lagere premie voor de verzekering te betalen. U kunt op onze site snel en eenvoudig de voorwaarden en kosten van de diverse opstalverzekeringen vergelijken. U ziet na het invullen van de gevraagde gegevens en uw persoonlijke wensen meteen de verzekering, die het best bij u past en met de laagste premie.

Wilt u dat ook uw inboedel gedekt is tegen schade dan kunt u, naast de opstalverzekering, een inboedelverzekering afsluiten. Vaak is het verstandig dit bij dezelfde verzekeraar te doen.

 

Opstalverzekeringen vergelijken kan u geld besparen!