Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken kan kosten besparen!

Wettelijk verplicht is een rechtsbijstandverzekering niet, maar zeker voor iedereen aan te raden. De diverse aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen hanteren verschillende tarieven voor de premie van de verzekering. Om niet teveel te betalen kunt u op onze site snel en eenvoudig een betrouwbare vergelijking van voorwaarden en premies maken.

U of een van uw gezinsleden kan onverhoopt een ernstig meningsverschil hebben of in een conflictsituatie komen. Een rechtsbijstandverzekering biedt u in dat geval advies en juridische hulp.

U kunt een conflict hebben met uw werkgever of, bijvoorbeeld over een erfafscheiding, met uw buren. Ook kan het zijn dat u er niet uitkomt met een verkoper over een gekocht product, dat niet aan de wettelijk gestelde eisen voldoet. U kunt in dat geval altijd rekenen op advies en juridische bijstand van uw rechtsbijstandverzekering.

Hebt u geen rechtsbijstandverzekering, dan kunnen de kosten voor advies of juridische bijstand flink oplopen, terwijl u hiervoor een verzekering kunt afsluiten voor een relatief laag bedrag per maand aan premie.

Het vergelijken van de premies en voorwaarden van de diverse verzekeringen kan u aardig wat voordeel opleveren. U vult op onze site uw gegevens en persoonlijke wensen in en onmiddellijk ziet u het resultaat van de vergelijking. U kunt dan kiezen voor de verzekering die geheel aan uw wensen voldoet, tegen de laagste premie, en zo maandelijks geld besparen.

 

U kunt kiezen uit verschillende dekkingen bij een rechtsbijstandverzekering:

* Uw gezinssamenstelling: Bent u alleenstaand zonder kinderen, alleenstaand met kinderen of een gezin met of zonder kinderen.

* Verzekerd bedrag: Het bedrag waarvoor u verzekerd wilt zijn van 5000 euro t/m onbeperkt.

* Consument: Denk bijvoorbeeld aan een conflict met buren of een winkelier.

* Werk en inkomen: Denk aan een conflict met uw werkgever. Vaak valt hier ook een conflict met een uitkeringsinstantie of pensioenfonds onder.

* Belasting en vermogen: Bijvoorbeeld conflicten over de aan- of verkoop van aandelen, opties en obligaties

* Wonen: Dat kan een conflict zijn rond de aankoop van een woning of een conflict met de huurbaas van uw woning. Meestal valt een conflict met uw buren ook onder deze dekking.

* Verkeer: Wanneer u als voetganger, fietser, bromfietser, bestuurder van een auto of motor bij een conflict betrokken raakt.

 

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken kan een lagere premie opleveren!